Acesta este primul lor pas pentru a sparge codul și a învăța cum să citească

blog0 comments

Acesta este primul lor pas pentru a sparge codul și a învăța cum să citească

Optimismul și emoțiile pozitive nu oferă doar protecție împotriva bolilor cardiovasculare, ci par să încetinească progresia bolii.

Cu toate acestea, această relație are mai mult decât pare. Nu doar oamenii fericiți trăiesc mai mult; ei lucrează la asta. Cercetătorii au descoperit că persoanele cu un sentiment de bunăstare au avut tendința de a se implica în comportamente mai sănătoase, cum ar fi exercițiile fizice, alimentația echilibrată și somnul suficient.

Scorurile mai mari ale factorilor pozitivi au fost, de asemenea, legate de o funcție biologică mai bună, cum ar fi tensiunea arterială mai scăzută, niveluri mai sănătoase de grăsime din sânge și greutatea corporală normală.

Descoperirile sugerează că ajutarea oamenilor să-și construiască punctele forte psihologice și să dezvolte mai mult o perspectivă mai pozitivă ar putea avea un impact real asupra sănătății inimii.

Studiul a fost publicat online în Buletin psihologic pe 17 aprilie.

Acest articol a apărut inițial pe TheDoctorWillSeeYouNow.com, un atlantic site-ul partenerului.

SPARX folosește forma unui joc video pentru a ajuta adolescenții depresivi să se trateze singuri.

medGadget

Cercetătorii de la Universitatea din Auckland din Noua Zeelandă tocmai au publicat rezultate promițătoare ale unui studiu care compară un joc video pe care l-au conceput pentru a ajuta la tratarea depresiei la copiii adolescenți împotriva consilierii tradiționale față în față. Numit SPARX, jocul îi îndrumă pe jucători printr-o serie de provocări care ajută la exersarea manipulării diferitelor situații de viață și emoții care vin cu ele.

Studiul, publicat în cel mai recent număr al BMJ, a arătat că jocul a fost cel puțin la fel de eficient ca consilierea în tratarea depresiei și anxietății la un grup de studiu de copii cu vârsta de 15 ani. [Nota editorului: De fapt, a funcționat mai bine, reducând simptomele depresiei mai mult decât tratamentul ca de obicei.]

Mai multe despre joc de la dezvoltatori:

Folosește un mediu de joc animat 3D și o coloană sonoră personalizată pentru a angaja tinerii și a-i învăța abilități de a gestiona simptomele depresiei, într-un format de învățare auto-dirijat. Utilizatorii își pot personaliza avatarul și călătoria în șapte provincii, fiecare cu un set unic de provocări și puzzle-uri.

Ghidul explică modul în care abilitățile din joc se referă la provocările cu care un tânăr se poate confrunta în lumea reală. Tinerii învață tehnici de terapie cognitiv-comportamentală pentru tratarea simptomelor depresiei (de exemplu, tratarea gândurilor negative, rezolvarea problemelor, programarea activității, relaxarea etc.). Poate fi folosit cu o supraveghere minimă.

Studiu în BMJ: Eficacitatea SPARX, o intervenție computerizată de auto-ajutor pentru adolescenții care caută ajutor pentru depresie: studiu randomizat controlat de non-inferioritate

Această postare apare și pe medGadget, un atlantic site-ul partenerului.

Când citiți copiilor, pur și simplu faceți referire la faptul că cuvintele care ies din gura dvs. sunt conectate la cele de pe pagină.

Yuri Arcurs / Shutterstock

Cu cât copiii mai devreme se familiarizează cu cuvântul tipărit, cu atât devin mai buni cititori. Și un studiu de la Universitatea de Stat din Ohio a constatat că preșcolarul este un moment bun pentru a începe. Nu citind, exact, ci comunicându-le copiilor că ceea ce li se citește este conținut pe o pagină tipărită.

Profesorii preșcolari care făceau referințe ocazionale la pagina tipărită în timpul lecturii cărților de povești au dat un impuls lecturii, ortografiei și înțelegerii copiilor, care a rămas încă doi ani mai târziu.

La început, cuvintele tipărite sunt doar zgârieturi pentru copii. Acesta este primul lor pas pentru a sparge codul și a învăța cum să citească. MAI MULTE DE LA MEDIC TE VĂ VEDE ACUM Cum mamele literate măresc citirea scorurilor de testare Poate să se împacheteze pe lire Preșcolarii învață limba unul de la altul

Începe mic: indicând litere și cuvinte pe pagini, afișând majuscule și arătând că ați citit de la stânga la dreapta și de sus în jos. La început, cuvintele tipărite sunt doar zgârieturi pentru copii. Acesta este primul lor pas pentru a sparge codul și a învăța cum să citească. Și este nevoie doar de o mică schimbare pentru ca profesorii preșcolari să înceapă copiii pe acest drum, deoarece citirea cărților de povești face deja parte din majoritatea claselor preșcolare.

Studiul a făcut parte din proiectul STAR (Sit Together and Read), un studiu randomizat care testează efectele pe termen scurt și lung ale lecturii în mod regulat pentru preșcolarii din clasă.

Studiul a analizat peste 300 de copii din 85 de săli de clasă care provin din case cu venituri reduse, au început cu abilități lingvistice sub medie și erau expuși unui risc substanțial de dificultăți de lectură ulterioare. Clasele au fost împărțite în trei grupuri, profesorii din toate clasele citind aceleași 30 de cărți copiilor pe o perioadă de 30 de săptămâni.

Profesorii din două dintre grupuri au fost instruiți să facă referiri specifice la tipăritul cărților în timp ce le citeau copiilor. Unul dintre aceste grupuri (doză mare) a avut patru sesiuni de lectură pe săptămână, celălalt (doză mică) a avut două sesiuni de lectură pe săptămână. Profesorii din al treilea grup nu au fost rugați să facă referințe tipărite; li s-a spus să le citească copiilor așa cum ar face în mod normal. Acest grup a avut patru sesiuni pe săptămână.

Când copiii au fost testați unul și doi ani mai târziu, cei din grupul cu doze mari au obținut un scor semnificativ mai bun la citire, ortografie și înțelegerea cuvintelor decât cei din grupul cărora profesorii nu au fost rugați să facă referințe tipărite. Beneficiile nu au fost la fel de clare pentru copiii din grupul cu doze mici, deși păreau să aibă abilități ușor mai bune decât copiii din clasele care nu puneau accent pe referințarea tipărită.

Studiile anterioare efectuate de aceștia și de alți cercetători au arătat că profesorii preșcolari fac de obicei referințe tipărite ocazionale, pur și simplu nu o fac foarte des. Un studiu a constatat că profesorii singuri fac aproximativ 8,5 referințe tipărite pe sesiune de lectură, în timp ce cei instruiți în acest sens au făcut aproximativ 36 pe sesiune.

Un articol despre studiu a apărut în ediția online a Child Development înainte de tipărire.

Acest articol a apărut inițial pe TheDoctorWillSeeYouNow.com, un atlantic site-ul partenerului.

Ce ne învață extragerea de date dintr-o aplicație despre dietele noastre

Sănătate masivă

Ce ai mâncat azi la micul dejun? Cereale cu un strop de lapte, poate? Un bagel prăjit cu cremă de brânză? A fost implicat fruct? Oricare ar fi fost, este probabil ca acesta să fie mai sănătos decât prânzul tău, iar prânzul tău va fi probabil mai bun pentru tine decât orice ai planificat pentru cină.

Conform datelor colectate de monitoarele de dietă de la Massive Health, a căror aplicație, Eatery, permite utilizatorilor să facă poze cu mesele ca o modalitate de a-și evalua obiceiurile alimentare. Potrivit sau gras? Ești supraîncărcat cu carbohidrați și carne roșie? Aplicația – și colegii dvs. de utilizatori – vor spune acest lucru.

Cea mai bună parte despre Eatery și ceea ce o diferențiază de alte aplicații nutriționale este că este nevoie de datele pe care toată lumea le oferă despre mesele lor și le combate pentru a găsi modele largi în modul în care ne hrănim.

Massive a pus la punct o vizualizare interactivă curată a datelor Eatery, care dezvăluie o serie de modele interesante. Principala dintre acestea este trecerea treptată pe parcursul zilei, cel puțin în țările occidentale, de la mese sănătoase devreme la mâncăruri nopți târzii. Pe măsură ce deplasați mouse-ul peste hartă, petele de verde care indică mesele bune pentru dvs. se estompează în galben înainte de a se transforma în pete de roșu după căderea nopții. Acest model este valabil indiferent dacă vă aflați la Paris sau Philadelphia.

Un alt tipar interesant este că SUA devin mult mai roșii decât face Europa vreodată. Faptul că americanii mănâncă prost în comparație cu europenii este puțin surprinzător, dar culorile îl pun într-o ușurare ușoară.

Alte descoperiri din extragerea datelor Massive:

Sănătatea meselor noastre scade cu 1,7% la fiecare oră a zilei. New Yorkezii beau de 6,7 ori cantitatea de cafea pe care o consumă oamenii din alte orașe. Oamenii sunt cu 57% mai predispuși să fie obezi dacă prietenii lor sunt obezi.

Aceste cifre se bazează pe date auto-raportate provenite de la oameni care își pot permite smartphone-urile, dar chiar și așa, este o nouă încercare de a înțelege nutriția globală.

FDA continuă să-și protejeze pariurile pe controversa legată de substanța chimică, care este utilizată pentru fabricarea anumitor tipuri de materiale plastice transparente.

stevendepolo / flickr

BPA a devenit un exemplu clasic al modului în care punctul de vedere influențează deciziile cu privire la substanțele chimice cu doze mici în aprovizionarea cu alimente pentru care știința este incertă.

Dacă ești credincios în "principiul precauției," orice sugestie de rău este suficientă pentru a sprijini interzicerea BPA până când se dovedește sigură.

Țările europene tind să adere la principiul precauției. Suedia, de exemplu, tocmai a interzis BPA.

Dacă, pe de altă parte, credeți că nimic nu ar trebui interzis până când demonstrează necontestabil știința că provoacă daune, nu veți acționa împotriva BPA până când dovezile pentru rău nu vor fi copleșitoare.

Aceasta este poziția FDA. Chiar dacă FDA este tulburată de lipsa unor informații mai bune despre siguranța BPA, a respins recent o petiție din partea Consiliului Național de Apărare a Resurselor pentru a o interzice (a se vedea blogul FDA Law pentru detalii).

Deși FDA nu este convinsă de datele și informațiile din petiția dvs. de a iniția elaborarea de reguli pentru revocarea aprobărilor de aditivi alimentari pentru BPA, FDA va continua în revizuirea mai largă și mai cuprinzătoare a datelor și informațiilor emergente despre BPA.

Acest lucru îmi spune că FDA este foarte îngrijorată de BPA, dar nu va acționa (sau nu poate) fără alte dovezi.

Pagina principală a FDA despre BPA spune:

În acest stadiu intermediar, FDA împărtășește perspectiva Programului Național de Toxicologie, conform căreia studii recente oferă motive de îngrijorare cu privire la efectele potențiale ale BPA asupra creierului, comportamentului și glandei prostate a făturilor, sugarilor și copiilor.

Pagina sa despre natura chimică a BPA explică faptul că, deoarece este utilizată pentru a face un plastic dur și transparent, utilizat pentru sticlele de apă refolosibile (inclusiv biberoanele pentru copii) și rășinile epoxidice care acoperă interiorul cutiilor de alimente și băuturi pe bază de metal, BPA este extrem de răspândită în aprovizionarea cu alimente.

FDA a aprobat prima dată BPA la începutul anilor 1960. În 2008, agenția a lansat un proiect de raport care judecă siguranța BPA în materialele de contact cu alimentele. În 2010 și din nou pe 30 martie 2012, FDA a emis o actualizare intermediară a BPA.

Aceste rapoarte spun că FDA consideră BPA sigur la nivelurile actuale de expunere, dar sugerează, de asemenea, că reducerea expunerii este o idee bună.

Astfel, spune pagina de consumatori a FDA pe BPA

Evaluarea Administrației pentru Alimente și Medicamente este că dovezile științifice din acest moment nu sugerează că nivelurile foarte scăzute ale expunerii umane la BPA prin dietă sunt nesigure [rețineți obscuritatea dublului negativ].

Agenția a efectuat cercetări ample privind BPA, a analizat sute de alte studii și continuă să abordeze întrebări și potențiale preocupări ridicate de anumite studii [trebuie să fie disperată pentru răspunsuri].

Oamenii de știință FDA au stabilit, de asemenea, recent că expunerea la BPA prin alimente pentru sugari este mult mai mică decât se credea anterior și că cantitățile de substanță chimică care intră în organism, indiferent dacă este vorba de un adult sau de un copil, sunt metabolizate și eliminate rapid [dacă adevărat, acest lucru ar trebui să fie o ușurare uriașă].

Agenția părinte a FDA, Departamentul de Sănătate și Servicii Umane, oferă sfaturi părinților despre BPA, reiterând siguranța acesteia, dar cerând:

Î: Ar trebui să arunc biberoanele care conțin BPA?

R: Părinții ar trebui să examineze sticlele și să le arunce dacă sunt purtate sau zgârieturi, deoarece zgârieturile pot adăposti germeni și, în sticlele care conțin BPA, pot duce la o mai mare eliberare de BPA. Pentru cei care doresc să folosească biberoane și cupe de hrană care nu sunt fabricate cu BPA, consumatorii ar trebui să știe că astfel de produse sunt acum disponibile pe scară largă pe piața SUA.

Ceea ce înseamnă toate acestea este că FDA respectă – sau trebuie să respecte – o poziție bazată pe știință cu privire la BPA, dar acoperă pariurile îndemnând părinții și publicul să aplice principiul precauției și să evite BPA ori de câte ori este posibil.

Acest lucru mută povara protecției împotriva daunelor din partea guvernului către dvs.

Are vreun sens? Nu cred. Tu?

Această postare a apărut inițial pe Food Politics, un atlantic site-ul partenerului.

Liniile celulare contaminate încrucișat ne-ar putea determina să risipim milioane sau mai multe din cercetări defectuoase. Și mulți oameni de știință nici nu știu asta.

Flickr / Nathan Reading

Retractările lucrărilor publicate sunt regretabile, dar se întâmplă. Ivan Oransky, editorul executiv al Reuters Health, subliniază unul care implică un cercetător german, Robert Mandic, care se ocupă de studierea cancerului de cap și gât. Rezultatele de laborator ale lui Mandic au fost invalidate anul trecut, când a descoperit că celulele canceroase la care lucrase proveneau de fapt dintr-o tumoare cervicală – nu din cancerul rar de cap și gât pe care credea că îl studiază.

Jurnalul care a publicat inițial ziarul lui Mandic a încheiat renunțarea la lucrare, dar nu din motivul pentru care ați putea suspecta:

Domeniul Oncologiei Orale acoperă numai cancerele de cap și gât. Deoarece rezultatele acestei lucrări nu se mai referă la o linie celulară care este implicată în aceste tumori, lucrarea a fost retrasă din jurnal, deoarece nu ar fi fost acceptabilă pentru publicare în timpul evaluării inter pares pe baza informațiilor disponibile acum.

Cu alte cuvinte," Oransky scrie, "adevăratul motiv pentru care lucrarea este retrasă nu este pentru că rezultatele nu mai erau valabile, ci pentru că nu mai erau valabile pentru un cancer la cap sau gât."

Povestea lui Mandic face parte dintr-un articol de pe prima pagină din The Wall Street Journal de astăzi (este necesară conectarea) care avertizează despre pericolele liniilor celulare contaminate – probele pe care cercetătorii le folosesc pentru efectuarea testelor de laborator. Liniile celulare încep de obicei cu un singur donator a cărui boală a învățat să se replice la nesfârșit, oferind cercetătorilor o cantitate nesfârșită de subiecți testați.

Liniile celulare sunt extrem de utile, dar pot provoca și dureri de cap majore atunci când se amestecă. Una dintre cele mai faimoase linii celulare ale medicinii este cunoscută sub numele de HeLa, care este un portmanteau al numelui Henrietta Lacks. Lipsurile au avut un tip de cancer de col uterin care a dus la moartea ei în 1951, dar celulele ei canceroase au fost păstrate și de atunci au fost utilizate în studii care implică totul, de la poliomielită la hormoni sexuali. Din păcate, datorită în principal erorilor umane, dar ajutate fără îndoială de rezistența naturală a celulelor, celulele HeLa au fost implicate în peste o sută de contaminări ale liniei celulare de-a lungul anilor.

Aceasta este o afacere costisitoare. Cel mai rău este că nimeni nu poate spune cu certitudine câte studii au fost afectate de culturi de celule identificate greșit sau câți bani s-au dus în scurgere din cauza lor. Putem doar ghici. Unii cred că până la 20% (!) Din toate lucrările publicate care implică celule umane ar fi putut folosi linii celulare rele. Și nu se vorbește despre aceasta, atât din cauza presiunii puternice a industriei de a publica, cât și din cauza unei simple reticențe umane de a admite eșecul.

Asta nu înseamnă că nu au existat încercări de contabilitate. În 2010, o echipă internațională de cercetători a produs o listă cu peste 350 de linii celulare cunoscute greșit. Lista a https://produsrecenzie.top/ arătat HeLa ca fiind contaminant în 29 la sută din probele umane.

Psihologul Michael F. Scheier reflectă asupra cercetărilor sale inovatoare din 1985, care au oferit cadrul științific pentru explorarea puterii reale a optimismului.

Sell Your House Today With Ultra Home Buyers

Fill out a form or give us a call! We have experts waiting to process your information and give you an IMMEDIATE cash offer. Don’t miss this opportunity to get the most money for your house!

Get Your Cash Offer Today